Loading

wait a moment

🐲 Хрониките на Книжния Дракон 🐲 Един от нас лъже от Карън Макменъс Ревю | WELCOME TO MY MIND

Здравейте, Дракони! Как се чувствате в днескашния петъчен ден? Готови ли сте за уикенда? Ако планирате да се отдадете на заслужена почивка с много книги, нека Ви помогна да влезете в подобаващо настроение с поредното българско книжно ревю. Дори и ако плановете Ви за събота и неделя са други, продължете да  четете – все пак никога не е излишно да сте запознати с книжните тенденции. Кой знае, може и точно това ревю да Ви спаси живота, да Ви уреди среща или да Ви спечели милиони. Малко вероятно, но хей – и по-странни неща се случват!

 

И така, този път книгата е „Един от нас лъже“ от Карън Макменъс – криминална тийн драма, която в България се издаде преди по-малко от месец от издателство Егмонт. В Германия е малко трудно да се сдобиеш с българския вариант, така че аз си я четох на английски, затова и снимките са на изданието на Penguin.

Историята:

A jog, a mathlete, a prom queen, a drug dealer and an outsider walk into a bar… Е, по-скоро класна стая, но какво мислите става? Един от тях умира. Останалите четирима са заподзрени номер 1 /по-точно номер 1, 2, 3 и 4/. Всеки от тях има тайни, въпроса е обаче биха ли убили, за да ги запазят?

Саймън поддържа клюкарско приложение, ала-Gossip Girl, с което общо взето тероризира цялото училище. Нейт е в пробация, опитвайки се да се издържа и отглежда сам. Бронуин е отличничката на випуска с изцяло предначертано бъдеще. Ади е празноглава хубавица без собствено мнение. Купър е многообещаващ бейзболист, който уж има всичко, но далеч не е щастлив. Когато Саймън умира при изключително подозрителни обстоятелства, убиецът му започва да изпраща съобщения, разкривайки тайните на останалите, давайки им коя от коя по-добри причини за убийството.

Моите мисли:

Книгата беше точно това, което очаквах – тийн драма с малко криминална мистерия, малко романтика и всички клишета в жанра. Наистина наподобява Pretty Little Liars – имаме си Спенсър, Тоби, Хана, Емили, Мона, че дори и Лукас. Липсва романтика от типа учител-ученичка, но затова пък си имаме Gossip Girl – Gossip Simon.

Хареса ми, че са засегнати така актуалните за съжаление по цял свят теми за социалния натиск и кибер тормоза. Без да раздава оценки, Карън Макменъс добре описва реалността, в която тези две неща оказват огромно влияние.

 

Любими герои:

Бронуин и Нейт.

Плюсове на книгата:

Минуси:

 

Присъда:

Като цяло, книгата ми допадна.

Оценка:

🐲  🐲  🐲  🐲  🐲

С тези 5 ДРАКОНА, спокойно мога да кажа, че я препоръчвам като леко и развлекателно четиво. Ако имате въпроси или ако искате да споделите Вашите впечатления от тази книга, ще се радвам да ги чуя/прочетата. Коментарите са за това, нали?

Както вече знаете, а ако не знаете – ето го момента да научите, освен този чудат блог, подържам и още по-чудат YouTube канал, където можете да гледате ревютата ми в още по-свободен стил.

С това Ви оставям до следващата седмица. Не спирайте да четете!

 

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code