Loading

wait a moment

Теория за големия взрив | Ревю | WELCOME TO MY MIND

 

 

Здравейте, приятели! Днес реших да споделя с Вас мислите си относно един от най-любимите ми сериали. Аз, като един себеуважаващ се тв маниак, се чудех и маех дълго време как точно да структурирам тв разговорите си така, че да бъдат нещо интересно, информативно и приятно. И накрая реших да се спра на добре разработената вече концепция на ревютата. Защо? Ами защото тя работи за книжните и филмовите категории, които вече съм правила и някак си дойде като естествена следваща стъпка както за сайта, така и за канала. Вече си позволих да пусна тв ревю на английски език за Модерно семейство , но имам много подготвени български ревюта, така че нека да започваме.

Отново ще си говорим за комедии, като този път пак захващам любимо заглавие. Теория за големия взрив е на екран вече 11 години, но ако все още не сте попаднали в орбитата му, нека Ви разкажа малко за него.

Историята:

Шелдън и Ленърд са типичното олицентворение на т.нар. нърдове. Научни сътрудници в Калтек през деня, вечер те са изцяло отдадени на комикси, фендъми и ролеви игри. Всяка вечер двамата заедно с Хауърд – инжинер джобен размер, и Раж – астролог, които буквално онемява в присъствието на жени, те следват добре разработена от Шелдън програма. С изключение на Хауърд, те не мислят за жени или затова как да развият социалния си живот. Науката е тяхна любов. До момента, в който не срещат новата си съседка Пени, която ще им покаже какво изпускат.

Моите впечатления:

Абсолютен шедьовър, що се отнася до сит комите. Сериалът е свеж, забавен и интересен! Той успя да направи малка революция в тв индустрията, като насочи прожекторите към учените, към закоравелите фентъзи фенове и към хората, които смятат, че перфектната петък вечер е игра на Dungeons and Dragons. И всичко това с голяма доза самоирония и хумор.

Теория за големия взрив е един от най-любимите ми сериали, защото всичко винаги е добре премерено и може да те разсмее и в най-лошия ти ден. Фокусът тук е най-вече към приятелството. Да, Пени се явява като любовен интерес, но само за един от тях, за останалите тя се превръща в нетипичен приятел. Да не говорим, че момчетата са много различни, но все колорити образи. Всичко това води до множество забавни ситуации и обрати.

Харесва ми как образът на Пени търпеливо и упорито се развива като една своеобразна врата към непознатато за Ленърд, Шелдън, Хауърт и Раж. От своя страна те й показват, че зад образа на загубеняка в магазина за комикси се крие интересен и заслужаващ внимание човек.

Сериалът не се страхува да екпрериментира и често пъти представя иновативни епизоди. Не веднъж и дваж, те представляват просто една от многото игри, които толкова вълнуват четиримата гении. Друг път пък те са поставени в нормални за останалите хора ситуации, като романтични срещи и партита, от които те хал-хабер си нямат.

Често пъти, когато един сериал е на екран толкова дълго, искрата изчезва и рейтингите падат. Тук обаче случаят не е такъв. Искрено се смея на всяка нова серия и въпреки, че историята и героите са се променили, това не ги прави по-малко интересни и забавни.

Интересно:

След като Теория за големия взрив до момента се радва на 11 сезона, интересните факти са доста:

Единственият сит ком, доколкото ми е известно, които получава одобрение за три следващи сезона наведнъж. Обикновено продуцентите изчакват да мине средата на настоящия сезон, за да преценят дали си струва да спонсорират следващия. На два пъти обаче Теория за големия взрив получава финансиране за следващите 3 години. Това гарантира, че сериалът ще има поне 12 сезона. Само за справка единственият друг сериал, които така добре подсигурява мястото си за няколко години напред, това е Игра на тронове.

Поради невероятния си успех, сериалът носи на тримата си главни актьори Галеки, Куоко и Парсън по 1 млн. долара на епизод, нещо, което се е случвало само на актьорите от Приятели и то в последните им сезони.

Най-гледаният игрален комедиен сериал в света често пъти кани световно известни личности както от шоубизнеса, така и от научната сцена. Преди смъртта си, Стивън Хокинг се появява лично или като глас в 7 епизода, а последната знаменитост от 11-ти сезон беше Бил Гейтс. Освен това лица от известни фендъми и колоритни личности във фентъзито и научната фантастика също гостуват във всеки сезон, като Уил Уитън е сред най-редовните.

След 4-тия сезон на сериала, главните герои стават 7, след като Мелиса Рауч и Маиъм Биолик се присъединяват към сериала като вече добре познатите ни Бърнадет и Ейми.

Сериалът и актьорите са носители на престижни награди, които все още продължават да печелят направо с лекота.

Имената на епизодите са сполучлива игра на думи с научни термини, подсказващи историята на серията.

Оценка: 10

 

Видеото Ви очаква, а аз нямам търпение да разбера какво е Вашето мнение за сериала, така че не се притеснявайте да драснете по един коментар.

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code