Loading

wait a moment

Нека си говорим за СЕРИАЛИ: Вероника Марс Ревю

 

 

Здравейте, драги любители на сериалите! Днес ще си говорим за един стар сериал, който продължава да забавлява зрителите 12 години след като излезе последният му епизод. Става дума за Вероника Марс! Някои от Вас вероятно си спомнят, че са го гледали в тинейджърските си години, а ако сте по-млади, то сигурно свързвате това име с филма от 2014г. Ако все пак не сте много наясно със сериала или пък искате да си опресните знанията, сте на попаднали на правилното място. И така, нека ревюто започне сега!

История:

Вероника е младо момиче, което се опитва да се справи с трудностите на това да бъдеш тийнейджър в гимназия Нептун – елитното училище на децата на филмови звезди, бизнесмени и политици. Тя обаче вече няма нищо общо с елитната прослойка след смъртта на най-добрата й приятелка Лили Кейн. Баща й Кийт Марс поддържа кантора като частен детектив и Вероника му помага, като междувременно се опитва да разкрие убийството на Лили. Заедно с новият си най-добър приятел Уолъс, Вероника се занимава и с други случай като кражби, изневери, всякакви измами, докато се опитва да разбере как любовта на живота й и брат на убитата й приятелка Дънкън е замесен в убийството и какво ли крие бившият приятел на Лили Лоуган.

Моите впечатления:

Сериалът определено е много интересен и има голяма заслуга за съществуването на сериали като Малки сладки лъжкини, Ривърдейл и дори Клюкарката. Вероника Марс е пионер в тийн драмите, в които група младежи се сбълскват с убийства, тормоз и дори травматични събития. По времето, по което сериалът започна да излиза, такъв тип тежки теми не бяха комбинирани с черния хумор така характерен за Вероника 

Марс. Идеята, че това може да се случи и да бъде хит в телевизията вероятно е звучала налудничево на мнозина, но Роб Томас /създател и сценарист/ успя да наложи този тип история. Така, че определено може да се каже, че сериалът е оставил следа в жанра, независимо от краткото си съществуване.

Не може да се отрече, че и концепцията е доста примамлива. Хиляди момичета, включително и аз, се поставят на мястото на героинята и разследват дребни и не толкова дребни престъпления и мистерии. Освен това образът на Вероника е толкова симпатичен, че няма как човек да остане безразличен. Тя е умна, забавна, хаплива и смела. Вместо да се облича с розови роклички и да следи модните тенденция, тя носи кецове и суитшъри и следи листовете за най-издирвани престъпницина на ФБР.

Да не забравяме и страшно подходящата песен на сериала: The Dandy Warhols – We Used To Be Friends, която веднага ти влиза в главата и честно казано години по-късно мога да Ви изпея текста без грешка.

 

Освен, че е забавна и интригуваща, Вероника е един от женските образи в телевизията наред с Бъфи, които са положили паветата на по-задълбочено и достоверно представяне на жените в сериалите. Освен това Вероника Марс е и един от първите сериали, в които имаме негативен мъжки персонаж като любовен интерес и то такъв, за когото всички стискат палци. Да, сега знаем, че Деймън и Елена /Дневниците на вампира/ са страхотна двойка, но тогава все още беше невъзможно главната геройня да избере лошия и емоционално травмиран мъж.

NEW YORK, NY – MAY 16: Kristen Bell attends the NBCUniversal 2016 Upfront Presentation on May 16, 2016 in New York City. (Photo by Brad Barket/Getty Images)

Освен това сериалът може да се похвали и с талантливи актьори. Не само, че именно Вероника Марс стартира филмовата и телевизионна кариера на Кристен Бел, но извън редовния състав актьори като Аманда Сейнфрийд /Мама Миа/, Макс Грийфийлд /Новото момиче/, Кристен Рийтър /Джесика Джоунс/, Арън Ашмор /Смолвил/ и др. се появяваха редовно в училище Нептун преди да започнат своите успешни тв и фимови кариери.

За съжаление обаче след като беше прехвърлен в продукцията на CW, сериалът не успя да задържи рейтинга си и беше отменен след само 3 сезона. Аз също не мога да отрека, че последният сезон ми беше малко скучен и се различаваше от предишните два. Тонът се промени, което промени донякъде и образа на Вероника, а това се оказа лоша идея.

Феновете обаче останаха верни и 10 години след спирането, спонсорираха заснемането на филма Вероника Марс, в който виждаме какво е станало с любимите ни герои след десетилетие и в който Роб Томас успява да завърши историята по подобаващ начин. Филмът е доста добър и е трудно да се разбере, че е нискобюджетен. Имаме разследване на няколко случая, малко екшън сцени и много смях. Всичко отговаря едно към едно на тона, енергията и хумора на първите два сезона. Лично аз бях много доволна от крайния резултат и се радвам, че сериалът получ

и такова заслужено признание.

За онези от Вас, които търсят същата енергия и настроение като това на Вероника Марс, мога да Ви препоръчам Аз, зомбито. Създател отново е Роб Томас и въпреки свръхестествения елемент, сериалът носи същата емоция. А и фактът, че всеки един от главните персонажи на Вероника Марс се появява и в Аз, зомбито, като образът на Джейсън Доринг дори стана по-редовен персонаж от 3-ри сезон насам, определено ще зарадва феновете на Марс.

Оценка: 9 ЗВЕЗДИ

 

Както винаги, има и видео, което Ви очаква. Интересно ми е да разбера какво мислите Вие за сериала, затова не се притеснявайте да оставите коментар. До скоро!

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code