Loading

wait a moment

Нека си говорим за СЕРИАЛИ: Имало едно време Ревю

 

 

Здравейте, тв маниаци! Днес ще си говорим за едно приказно сериалче, защото знаете колко много обичам приказките и всичко свързано с тях. Именно затова не можах да устоя, когато преди 7 години разбрах, че ABC пускат нов сериал, в които всички приказки, с които сме израстнали, оживяват. И така, нека да си поговорим за Имало едно време.

История:

Ема Суон празнува за пореден път сама рождения си ден, когато на врата и се появява 10-годишно момче, което твърди, че е неин син. Но това въобще не е най-странното. Малкият Хенри се опитва да убеди Ема, че приказките за деца не са измислица и че единствено тя може да спаси всички приказни герои от ужасно проклятие, което ги държи в плен в малко градче в Мейн наречено не как да е, а Сторибрук / story от англ. история, приказка/. Ема е сигурна, че Хенри просто има развинтено въображение, но дори и тя не може да отрече, че има нещо странно в този град, когато връща Хенри на Реджина – жената, която го е осиновила, кметица на Сторибрук и известна с ярко червените си ябълкови дървета.

Моите впечатления:

Не може да се отрече, че Адам Хороуиц и Едуард Китсис, които създават сериала, са се потрудили да извлечат най-доброто от всяка една приказка и да го вплетат така добре с цялостния сюжет на сериала. Особено в първия сезон, всеки епизод проследява отделните жители на Сторибрук и тяхното приказно минало. Определено е много забавно да гледаш коя приказка е наред и как нейната история ще се впише в тази на Ема и Хенри.

Имаме любов, екшън, комедия и много приключения. Имаме гиганти, русалки, пирати, феи и дракони!

Любопитно:

За феновете на Изгубени, тук ще видите много от любимите се актьори, които често гостуват в Сторибрук. Причината е, че двата сериала делят общи създатели Адам Хороуиц и Едуард Китсис, които имат идеята за Имало едно време още 7 години преди да започнат да работят върху Изгубени.

С риск да подскажа малко, сериалът ще има общо 7 сезона. Драмата при него беше във връзка с тоталния обрат на историята, който Адам и Ед направиха след края на 6-ти сезон. Двамата обърнаха изцяло фокуса на историята с огромна промяна на актьорския състав запазвайки единствено Лана, Колин и Робърт. Както често става с подобен тип смели идеи, рискът от неуспех е твърде голям дори и за сериал с толкова много сезона. Това стана ясно и от факта, че рейтингът им спадна и много фенове не останаха доволни от сезон 7. Именно затова той ще бъде и последен.

Според мен, няма как да не усетиш разликата между първите 6 сезона и този, но това не беше непременно нещо лошо. Така се случи, че Лана, Колин и Робърт бяха и без това едни от любимците ми, така че аз си ги гледах с удовоствие. Жалко, че няма да има повече приказки, но пък очаквам с нетърпение завръщането на всички герои за финала.

Любими герои:

Реджина, Румпелщилстхен, Капитан Хук, Ема и Зелина

Оценка: 7 ЗВЕЗДИ

 

Определено го препоръчвам за приятна неделна вечер както със семейството, така и по сами. Интересно, забавно и вълшебно, какво повече ни трябва!

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code