Loading

wait a moment

TvTube | Нека си говорим за СЕРИАЛИ: | Аз, Зомбито Ревю | WELCOME TO MY MIND

 

 

Здравейте, тв ентусиасти! Днес отново е ред да си говорим за сериали и то не за кой да е сериал, а за Аз, Зомбито. Ако не сте го гледали, то може би поне сте чували любопитното заглавие, а защо именно този фентъзи сериал заслужава Вашето внимание, се наемам да Ви обясня в следващите няколко реда.

Историята:

Както може би се досещате става дума за зомбита, които живеят сред нас и които могат да полудеят, ако не се хранят редовно с човешки мозък. Нашият човек, Лив е амбициозна млада лекарка, която един път ще реши да отиде на парти, когато зомбита нападат купона и всички или умират, или са превърнати в зомбита. Няколко месеца по-късно Лив е зарязала многообещаващата си кариера на хирург и работи в полицейската морга, за да има достъп до мозъци. Депресирана и засрамена от това, в което се е превърнала, тя се е изолирала от приятелите си, семейството си и дори е скъсала с годеника си Мажор /да, така се казва/. Когато обаче осъзнава, че след като изяжда мозъка на жертвите в моргата, тя започва да вижда спомените им и дори да придобива техните качествата, Лив решава да помагне на детектив Бабано в разследванията.

 

Сериалът е леко базиран на комксите със същото име. Казвам леко, защото освен, че главната героиня е добродушно зомби, до колкото съм запозната, историите са доста различни.

Моите впечатления:

Доста добър сериал, които изгледах почти наведнъж, поне излезналите до момента епизоди. Всяка серия разследва различен случай, като благодарение на свръхестесвения елемент, Роуз Макивер играе най-различни роли в зависимост от това чий мозък е в менюто тази седмица. Това само по себе си е рецепта за много смях, но освен това самите персонажи са изключително цветни и забавни.

От синематографска гледна точка, сериалът определено се отличава от другите подобни сериали. Вероятно за да запази връзката си с източника, той включва доста изображения от комикси, като цялото интро е съставено единствено и само от това. В допълнение преходът от една сцена в друга също е съпътстван от изображения. Намерих това за много добро и ободряващо и именно от тук се вдъхнових да използвам подобен тип изображения в блога, както и във видеата си.

 

 

 

Често пъти различните сцени са комбинирани със забавни заглавия на песни или известни поговорки, които зрителите виждат за секунди, но ако успеете да ги хванете, можете да се пръснете от смях.

Още една особеност са бързите кулинарни сцени, в които се показват различните рецепти на Лив. Всичко винаги излежда много вкусно като изключим, разбира се, главната съставка – човешки мозък. Не на последно място е и изборът на песен – “Stop, I’m Already Dead” by Deadboy and the Elephantmen която ми е в главата вече няколко месеца. Трябва да видите представлението ми в банята! Да видите, а не да чуете, че е страшно!

Динамиката също е добра, почти всеки един от героите се отличава със специфичен хумор, а случайте, които Лив и Бабано разследват са интересни и интригуващи. Основна тема особено в началото е зависимостта, като голяма част от историята в първите два сезона се върти около дизайнерска дрога на име „утопиум“ и местния картел. Сериите следват обичайната формула на отделни случай във всеки епизод и един голям случай, които се разплита през целия сезон.

Митология:

Тук няма голяма разлика с общоизвестните зомби характерстики. Зомбитата се създават чрез одраскване, трябва да ядат човешки мозъци, за да оцелеят и претежават свръхестествена физическа сила. Специфични за сериала са идеите, че зомбитата могат да живеят нормално и без да се държат като умопобъркани машини за убиване, ако се хранят редовно. Освен че имат почти бяла кожа и бяло-руса коса, те получават спомените и качествата на хората, чиито мозъци ядат. Ето на това се казва – ти си това, което ядеш. Зомбинизмът е третиран като заболяване и се предава по полов път, което става причина за много драматични обрати в любовния живот на героите.

Любими герои:

Лив, разбира се, и Блейн. Лив е интересна и интригуваща, а Роуз Макивер играе страхотно. Блейн е най-забавният според мен образ, с много тънък, плъзгащ се почти във всяка реплика хумор, а да не говорим, че Дейвид Адамс е просто толкова добър, че няма как да останеш сериозен след негова сцена.

Интересно:

Създател на този сериал е отново Роб Томас, виновен също и за Вероника Марс, което обяснява сходната концепция – блодинка разследва убийства. Освен това тонът, енергията и хуморът също напомнят за него. Друг интересен факт е, че всички актьори от състава на Вероника Марс се появяват под някаква форма и обикновено за няколко епизода и в Аз, зомбито. Върхът на черешката за мен е Джейсън Доринг /Лоугън/, които се присъедини в 3-тия сезон и все още е едно от главнодействащите лица. Феновете на Вероника Марс със сигурност ще се подхилкват, когато видят, че Франсис Капра /Уивъл/ също се появява в новия сезон и то на противоположната страна на героя на Доринг. Дали двамата ще се срещнат отново пред камера, предстои да видим.

Оценка: 9 🌠

Надявам се, че успях да пробудя интереса Ви към това изключително интересно и забавно сериалче. Кажете ми какво мислите Вие! И не забравяйте да хвърлите един поглед и на видеото. До скоро!

 

 

 

 

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code