Loading

wait a moment

TvTube | Нека си говорим за СЕРИАЛИ: Готъм Ревю | WELCOME TO MY MIND

 

Винаги ми е било странно да изписвам Готъм на български език. Някак си ми звучи, а и излежда като нещо много различно от Gotham. Е, това няма значение, важното е, че това е сериалът, за който ще говоря днес. Адаптиран по комиксите на DC и разработен от Бруно Хелър, той хвърля нова светлина върху стари и така добре познати образи.

История:

Готъм е домът на Батман, но градът е много повече от това. Той има собствена история, собствени правила и колоритност. Младият детектив Джеймс Гордън пристига в Готъм и

е буквално залят от странностите в този град, от правилата, по които съществува и от изненадите, които го чакат на всеки ъгъл.

Всичко започва с убийството на Марта и Томас Уейн, едно от най-богатите и добродетелни семейства в града. Дали наивният и толкова морален млад полицай ще успее да разплете паяжината от насилие и корупция в този град?

Моите впечатления:

Въпреки, че всички знаем кой е Батман и помним легенди като Джак Никълсън и Хийт Леджър като Жокера, този сериал е нов и интересен и определено има с какво да Ви изненада. Батман е любимият ми супергерой и съм изгледала всичките му екранизации на голям екран до момента, в който Бен Афлек облече черния костюм. От друга странна Бен Макензи е един от любимите ми актьори, затова когато разбрах, че той поема главната роля в новия сериал за Батман, знаех че това ще е нещо специално. Бързо обаче разбрах, че греша. Не за това, че сериалът ще е специален, не, повярвайте ми – заслужава си всички похвали. Не, грешката ми беше в това, че го взех за сериал за Батман, а това въобще не е така. Готъм е сериал за града, за атмосферата и за условията, които са изградили Батман и всички злодей, с които той се сблъсква.

Драматичният образ на Гордън, затвърди убеждението ми, че Бен Макензи наистина е добър актьор. Джим е толкова напрегнат в 99% от времето, че чак мен започва да ме свива отвътре. От друга страна, злодейте са толкова добри, толкова добре изрисувани и изградени като образи, че се превърнаха в мои любимци.

Знаете, че обичам да говоря за качеството на сцените и тук определено има какво да се каже. Готъм има собствено усещане, което няма как да се предаде на зрителите освен чрез цветовете на сцените, специфичните кадри и музиката. Целият снимачен екип и монтажистите заслужават адмирации, защото продължават да правят всички тези неща перфектно. Няма шанс да сбъркаш Готъм – видиш ли някоя сцена, ей така, случайно, веднага знаеш, че тя е от него.

Готъм е един от малкото сериали, които живо ме развълнуват всяка седмица. Най-любим ми е фактът, че проследяваме създаването на злодеи като Пингвина, Жокера и Гатанката. Просто не мога да Ви опиша какво удоволсвие изпитвам всяка седмица, когато застана пред телевизора и с трепенно очакване гледам в какво са се забъркали.

Не на последно място, трябва да отбележа, че хуморът в този иначе доста мрачен сериал е просто черешката на огромната сладоледена торта / не за друго, просто такава ми се яде в момента/! Въпреки, че никъде в описанията не фигурира жанрът Комедия, този сериал ме кара да смея искрено и от сърце, а често пъти се и просълзявам. Няма как да останеш безпристрастрастен, когато Озуолд е гневен и нарежда всичко живо или когато хванеш тънките обиди на Фиш, които тя така леко плъзга.

Любими герои:

Пингвинът, Жокерът, Джим Гордън и Фиш Муни и да, точно в този ред.

Оценка: 10

За да бъде напълно откровена, колкото и да харесвам Батман, не мога да кажа, че съм заклет фен – не съм чела комиксите и не съм гледала анимациите, но това не ми попречи да се потопя напълно в Готъм и да го захаресвам толкова много.

Нямам търпение да разбера какво мислите Вие за този сериал.

 

 

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code