Loading

wait a moment

TvTube | Нека си говорим за СЕРИАЛИ: 100-ТЕ | WELCOME TO MY MIND

 

 

Здравейте приятели, днешната статия е посветена на един от най-любимите ми сериали “100-те”. Изненадващо дори и само поради факта, че принадлежи на толкова далечен за мен жанр като научната фантастика. В началото бях опърничева и не се поддадох на препоръките от страна на приятели, които се кълняха, че ако му дам шанс, няма да сбъркам. Какво да Ви кажа, явно такава ми била съдбата с прекрасните сериали, които оставят следа при мен. Когато почнаха да ми говорят за космически станции и апокалиптичен свят, недоверието ми взе превес. В крайна сметка обаче му дадох шанс и честно Ви казвам още от средата на първия епизод вече бях фен!

Историята:

97 години след унищожението на Земята, оцелелите 12 космически станции изпращат 100 непълнолетни затворника обратно, за да тестват дали планетата е годна за живеене.

Никога не ми се случвало да дам толкова кратко описание, но в този случай вярвам, че колко по-малко подробности знаете, започвайки този сериал, толкова по-добре.

Малко се говори за факта, че сериалът е базиран на тетралогията със същото име от Кас Морган. Преди първата книга от поредицата да бъде официално публикувана, Джейсън Ротенбърг предлага адаптирания по нея сценарии на продуцентската къща CW, а останалото, както казват, е история.

Моите впечатления:

Сериалът определено е в моята категория! Веднага успя да ме грабне и това се дължи до голяма степен на тематиката – оцеляване на предела. Освен това 80% от героите са тийнейджъри, което позволява да има драматични обрати от любовен характер. Те обаче са твърде далече от фокуса на сериала. Да, актьорският състав са големи симпатяги и имаме няколко различни връзки, както и много добри разгорещени сцени, но те са нищо в сравнение с апокалиптичните мотиви, бойните сцени и политическите интриги, които са основните теми на сериала.

Изключително интересно ми е да проследявам динамиката между група или групи от хора, които трябва да сформират ново общество, когато условията на Земята се променят непрекъснато. В началото имаме много любопитни моменти напомнящи за “Повелителят на мухите”, но всичко е доста по-кърваво и ожесточено.

Откъм синематографията, сериалът заслужава поздравления тъй като имаме прекрасни сцени, често с известна доза специални ефекти. Музиката им също страшно много ми допада и често намирам новите си любими песни именно от “100-те”.

Поради факта, че сезоните нямат стандартния брой от 22 епизода и често 17-епизодов сезон е последван от 13-епизодов, не мога да кажа, че историята следва точна формула, каквато се наблюдава в сериали като “Свръхестествено” и “Дневниците на вампира”. Надграждане обаче има, историите, през които преминаваме, са свързани и до края на 3-ти сезон успяват да сформират затворен кръг, т.е. новите открития обясняват какво е довело до събитията в самото начало.

Любими герои:

Въпреки, че не съм отличила героите поименно до момента, все пак ще Ви кажа, кои са моите любимци – Белами, Октавия и Рейвън. Сега като се замисля, ако човек тепърва започва да гледа сериала, вероятно няма да разбера защо именно те са ми толкова скъпи и интересни, но повярвайте ми, стигнете ли до края на 1-ви сезон ще видите за какво говоря.

Оценка: 10 🌟

Надявам се, че поне малко погъделичках любопитството Ви. Много ми беше трудно да спестя хилядите неща, които правят този сериал страхотен, само и само за да не издам прекалено много и да Ви разваля удоволствието от това да ги откриете сами стъпка по стъпка по невероятния начин, който екипът на сериала е създал.

Не забравяйте да споделите какво мислите за сериала и дали съм успяла да Ви изкуша да му дадете шанс! До скоро!

 

 

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code