Loading

wait a moment

Хрониките на Книжния Дракон 🐲 Момичето в кулата от Катрин Арден | Ревю | WELCOME TO MY MIND

 

Здравейте ДРАКОНИ, мина доста време от последното книжно ревю, но просто не мога да смогна да седна да си излея душата в статия. Няма да се оправдавам, ами ще Ви кажа, че като за след толкова дълга пауза, Ви предлагам нещо страшно добро. Книгата, за която ще Ви говоря днес е „Момичето в кулата“ на Катрин Арден, втората част след „Мечокът и славеят“ от Зимната трилогия.

Аз пак чаках известно време, защото си държа на българското издание, което Orange books са изпипали прекрасно. И та, след няколко месеца, най-сетне я държах в ръцете си! Започнах да я чета по време на последния #АйлякУикенд ,който като цяло беше много магичен и ако имате нужда и Вие от малко магия и приказки, ето Ви линк към него.

Но да не се отплесвам пак в самореклама!

ИСТОРИЯТА:

Сега, това си е втора част и няма как да Ви кажа точно какво се случва без да издам неща от първата книга, затова ако не сте я чели и аз Ви разваля изненадата, вината си е Ваша.  Ако се чудите дали да я започвате въобще, мога да Ви предложа ревюто на „Мечокът и славеят“, да не се чудите повече.

Уф, пак се отплеснах! Та, докъде бях? А, да ИСТОРИЯТА!

ИСТОРИЯТА:

Във втората част Вася вече е далече от селото си и след редица приключения се събира отново със сестра си Оля и брат си Саша, само за да може да въвлече и тях във войната между магическия свят и новото време. Освен това „Момичето в кулата“ обръща по-голямо внимание на положението в княжеството и политическото напрежение, за което Вася ще- не ще ще допринесе.

 

Моите впечатления:

Без грам изненада или добре, де, може би лека изненада – втората част е също толкова добра като „Мечокът и славеят“. Казвам лека изненада, защото винаги го има онова малко тънко гласче, което казва „Втората книга сигурно няма да е толкова добра, просто такъв е животът.“ НО! Но, тук тонът се запазва, историята продължава да се развива все така интересно и поетапно, а Вася остава все така интригуващ образ. Лично на мен ми се стори, че книгата става една идея по-тъмна и зловеща, което много ми хареса.

Истината е, че първата книга остави доста неща забулени в тайнственост, като например какво по-точно се е случило с бабата на Вася и откъде идват нейните сили. Втората част разяснява доста от тях като едновременно с това успява да повдигне нови въпроси и да ни подготви за нови тайни, които ще трябва да се разкрият в следващата част.

Единсвтеният лек, малък, миниатюрен минус е Саша. Някак си от първата книга остана едно впечатление у мен, че той е много близък до образа на самата Вася – непокорен, любопитен и умен. Тук обаче като че ли не можа да избяга достатъчно от религиозната си страна и тя беше най-същественото нещо у него. Но не се притеснявам – има книга три, та надеждата да се разгърне още по интересно си остава.

Остротата и суровостта на тази история продължава да ме удивлява, а Вася е като някое малко невинно дете, което се опитва да оцелее и да спаси колкото се може повече хора, докато се лута между два свята.

Отново имаме доста фолклорни мотиви, което беше първото неща, с което трилогията ме спечели! Имаме си домашни духове, но се запознаваме и с някой други същества, от които може да ти побелее косата.

Въобще, страшно съм доволна от всичко в тази книга и сега попадам в парадокс. От една страна, нямам търпение за следващата част, защото искам да разбера всичко! От друга, не искам приключението да свършва! Проблемите на един книжен дракон!

Като казах дракони,

КОЛКО ДРАКОНА ЗА ТАЗИ КНИГА?

А сетете се,де! ЦЕЛИ 7!

Добра е, дава точно това, което искам от историята и разпалва любопитвстото ми за още и още!

Както винаги, много искам да чуя вашето мнение и да продължим разговора за тази поредица, така че драснете един коментар!

 

 

 

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code