Loading

wait a moment

3 малко известни сериала, които си струва да гледате | WELCOME TO MY MIND

Обожавам да си правя списъци тип „5 сериала, които препоръчвам“ или „Най-ужасните сериали, които съм гледала“ (очаквайте ги съвсем скоро), но днес ще започнем тазгодишните статии-тип-списъци с нещо позитивно. Подбрала съм 3 страхотни заглавия, на които аз лично съм гледала поне по един сезон, но по някаква причина за тях не се тръби много, много. Е, аз пък дълбоко Ви ги препоръчвам!

1. Черни платна / Black Sails (2014-2017)

Сериалът идва като предистория на книгата „Островът на съкровищата“ от Робърт Луис Стивънсън и в рамките на 4 сезона ни запознава с капитан Флинт, Джон Силвър, капитан Ракам и още други знаменити пирати, които са плячкосвали Карибите доста преди капитан Спароу. Освен това разбираме откъде точно идва прословутото съкровище. Сериалът страшно ми допадна първо, защото обичам пиратски истории и второ, защото е доста суров. Тук имам предвид, че не е от най-леките сериали и показва пиратския живот такъв, какъвто най-вероятно е бил – мръсен, порочен и страшно рискован. Дисни тук никакъв го няма, ъ-ъ.

2. Последното кралство / The Last Kingdom (2015 – )

Този пък е базиран на Саксонската сага на Бърнард Корнуел, като първата книга дава и заглавието на сериала. Годината е 872. Мястото – разпадаща се Англия. Всички са пропищели от нашествията на викингите и само крал Алфред се бори да запази кралство Уесекс. Главният герой Ултрет е син на английски благородник, които бива пленен от викингите като момче и израства сред тях. Той е разкъсан между английските порядки и християнството и начина на живот и вярванията на викингите. Освен това се оказва и главно действащо лице във войната за Англия. Признавам, че изгледах само първия сезон, но просто съм го подкарала само до втората книга, а ми се иска първо тях да прочета. Но каквото видях много ми допадна. Освен това, нови серии тепърва ще излизат.

3. Мускетарите / The Musketeers (2014-2016)

Още един сериал базиран на книга, гледай ти. Въпреки, че си имаме Д‘Артанян, Атос, Портос и Арамис сериалът доста своеволничи, но пък му се получава. Всичко започва с Д‘Артанян, чийто баща си бива убит пред очите му от хора, носещи мускетарски униформи. Жаден за мъст, той нахлува при г-н дьо Тревил, но не и преди да се сблъска с бъдещите си най-верни другари Атос, Портос и Арамис. Всички герои от романа на Ал. Дюма са тук, но сериалът е избрал доста модерен прочит на историята. Мен ако питате, получило им се е. Сериалът е забавен, с ефекти и доста интересен. Имате си цели 3 сезона да му се наслаждавате!

Ами това е от мен. Кратко, точно и ясно. Както винаги, нямам търпение да чуя какво мислите за сериалите, гледали ли сте ги, заинтригувах ли Ви и имате ли някакви свои предложения за малко известни и все пак доста добри сериали!

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code