Loading

wait a moment

ТИ / YOU Ревю | Нека си говорим за сериали | WELCOME TO MY MIND

Ок дракони, днес е време да си поговорим за Ти / You – сериал, който бързо превзе тв вселената и чийто успех моя милост предвиди още преди месеци, когато Ви го препоръчах в Нови сериали през 2018-та II част. Ако обаче все още не сте скочили на тази вълна, нека Ви кажа защо трябва вече да приклякате за отскок.

ИСТОРИЯТА

Един прекрасен слънчев ден, докато подрежда рафтовете в китната и уютна книжарничка, Джо среща Бек. Млад книжар и бъдеща поетеса – имали нещо по-перфектно? Ами щом така и така питате, щеше да е по-добре, ако Джо не беше обсебен психопат, а живота на Бек не беше толкова объркан и пълен с отровни и бъркащи носа си навсякъде хора, от които горкият Джо трябва да я отърве. Не може да остави някакви си там гаджета и най-добри приятелки да пречат на предначертаната му от вселената перфектна любов.

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Гледайки трейлъра ми беше доста любопитно как ще изглежда история, разказана от гледната точка на психопат. Сериалът обаче така надскочи очакванията ми, че се превърна в едно от попаденията на годината!

Мислите си, че може би съм Ви дала доста спойлери в краткото описание, но това въобще не е така. Всичко това, че и доста повече става ясно още в първия епизод от там започва цялата вихрушка от събития. Именно така ме прикова този сериал – рядко ми се случва да захаресам толкова много историята още от първия епизод.

Да си го кажем честно, повечето пъти са ни необходими поне 2-3 серии докато навлезем в обстановката и опознаем главните герои.

При Ти няма такова нещо. От началото ти става ясно какво ще се разказва по-нататък и що за хора са всички герои. Но това не го прави по-малко интересен, даже напротив.

Мен ако питате, Пен Баджли най-накрая си дойде на ролята. Джо е като една екстремна, доста по-успешна и интересна версия на Дан Хъмфри, обсебен от красива блондинка, която взима купища погрешни решения. Освен това Джо е доста по-директен и не се страхува да си изцапа ръцете. Буквално. В червено.

Америка проплака, защото сериалът завъртял главите на тийнейджърките, които не спират да заявяват любовта си към Джо, молейки го да ги отвлече. Аз обаче съм възхитена от образа му не защото е романтичен идеал, а защото е страшно динамичен и пълен с изненади. Е, хубаво, Баджли не изглежда зле, но героят му си е откачен.

Това, което прави впечатление още от първите минути, е вътрешеният монолог на героя. Общо взето Джо е разказвачът и ние чуваме всяка негова мисъл, настаняваме се удобно в главата на психопата и гледаме филма, в който ни вкарва. Всеки епизод разгръща историята все повече и повече без да я остави да се превърне в банално клише. Точно когато нещата се поуспокоят и си кажеш „Е, тук вече е ясно, сега ще стане това, това и това и всичко ще се завърти така, че да му стегнеш една перфектна панделка накрая“ и изведнъж БУМ!ПРАС!ТРАС! Всичко се обръща на 360 градуса, клишето е пратено в коша и ти гледаш ококорен как историята завърта всичко наопаки и те вкарва в нов филм.

ЛЮБИМИ ГЕРОЙ:

Няма. Не, наистина – Джо е интригуващ, но в същото време облъскващ образ. Така и трябва.

ОЦЕНКА:

10

Няма как да е иначе, това една от най-интересно поднесените истории, на които съм попадала. Актьорите играят страхотно, а продуцентите са си свършили работата повече от добре. За момента сериалът има един сезон, като следващата есен очакваме продължение. С други думи – не е късно, имате време да наваксате!

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code