Loading

wait a moment

3 ужасни сериала, които обожавам да гледам

Здравейте, дракони! След като онзи ден си говорихме за един страшно добър сериал, от който съм много доволна, реших за разнообразие да Ви споделя за сериали, които намирам за доста проблемни и въпреки това гледам. Малко объркващо? Вижте сега каква е ситуацията. Има сериали, които колкото и да са зле, не можеш да спреш. Дори се е превърнало в забавление, защото нямаш търпение да видиш колко още по-зле могат да станат. И всъщност не си им фен, ама пак си редовен зрител.

Един от тях вече приключи, но останалите два имат сериозна фен база, която ги спасява от отменяне. Айде!

1. Teen wolf (2011 – 2017)

Сериалът е римейк на филма от преди 20 години, а и не е първият опит, но МТV са решили да обединят тийн драма с малко комедия и хорър елементи. Скот Маккол и най-добрият му приятел Стайл кръстосват гората една нощ, за да шпионират полицията, която туко що е намерила труп. Защо не – завучи като рецепта за страхотна вечер! В крайна сметка обаче, двамата се разделят и Скот бива нападнат и нахапан от “вълк”. И от там се почва. Ех, МТV… Защо сериалът е ужасен? Ами първо той си се води ужас и второ имаш чувството, че сценаристите не могат да вземат решение каква точно история ще разказват – един сезон е семейна тийн драма, след това върколажка история за сила и величие, после древни магически сили се настаняват в града. И това е само първите 2 сезона, а от там следват китайски демони и луди учени. Въобще мистика, комедия, научна фантастика, фентъзи – всичко в едно, а герои си отиват и се връщат, кой както си иска (Дийкън). Всичко това предполага страшно много несъответствия в историите. Защо го гледам?

Стайлс. Много ми е забавен и Дилън О’Браян ми стана любимец. Освен това не може да им се отрече, че поне могат да постигат съспенс като хората и създават добри и интересни кадри.

2. The Magicians (2015 – )

Сериалът е базиран на поредица от книги със същото име и винаги бива представен като кръстоска между Хари Потър и Нарния, но за възрастни. И в началото наистина изглежда така. Аз бях страшно надъхана, докато нещата не започнаха да стават доста странни и откачени… Но за какво става дума всъщност? Куентин е 18-годишен страшно умен, но доста объркан младеж, който изведнъж се озовава в един вид академия за магьосници. На всичкото отгоре приказният свят от любимите му книги не само, че май май си е реален, ами нещо от там се опитва да избие съучениците му. Защо сериалът е ужасен? Първо, той всъщност е доста мрачен и включва сташно откачени, странни и гнусни моменти. Сега всеки може да се зарадва на по-разкрепостеното отношение, което сериалът демонстрира спрямо секса, сексуалната ориентация и така нататък, но когато да става въпрос за използване на сперма за магически цели и изнасилвания от демони, вече идва прекалено. Освен това начинът на разказване е много объркващ, все едно създателите са решили да правят всичко наобратно на установените методи за изграждане на съспенс и на формулата – поставяне на проблем – пречка – решение. Точно вече напрежението се е насъбрало и изведнъж някаква спокойна сцена, в която проблемът се разрешава или за 1 секунда, или с малко хумор и на теб ти потъват гемиите. Лично аз спрях да гледам след 2-рия сезон, защото демоничните сексуални сцени ми дойдоха в повече, но след време реших да му хвърля едно око и пак се зарибих. Сега просто нямам търпение да видя какво ужасно нещо ще решат да направят по-нататък.

3. Луцифер (2015 – )

И аз май не мога да градирам, защото с Луцифер проблемът е единствено, че е страшно предвидим. Но да не се изпреварвам пак, историята. Базиран на комкси, сериалът разказва историята на Дявола, на когото му писва от ада и решава да си вземе отпуск. Настанява се в Л.А. и отваря нощен клуб. За да е интересно обаче, той среща привлекателната Клои – детектив убийства. И така двамата разследват престъпления, тя – по човешки, той – по дяволски. Общо взето формула тип Касъл с свръхестествен привкус. Убийци, паднали ангели, лабораторни изследвания, души от ада и т.н. Моят проблем с него е първо, че историята с Господ и Дявола на моменти е просто смешна и второ, че не мръдва и сантиметър от установените правила (за които съм сигурна, че съществуват написани някъде) за снимане на този тип сериали. Епизод със спортна звезда, епизод с въоражен грабеж, епизод тип Мистър и Мисис Смит, епизод под прикритие, епизод с отвличане и т.н. Главните герои се лутат между чувствата и разума, тя прави грешния избор на мъж, той спи с поредица от жени за по един епизод, тя има малка тайна от миналото, той бива натопен за убийство и още и още, знаете как е. Защо го гледам? Мазекийн – любимка от всякъде, а и има си го момента, в който точно този тип истории е това, което ти се гледа.

Е, това е то – 3 странни сериала, които не харесвам, но обичам да гледам. Вие имате ли такива? Споделете в коментарите.

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code