Loading

wait a moment

7 БИРЕНИ ФАКТА | БИРЕНО УЧИЛИЩЕ

Здравейте, дракони! Днес най-сетне се завръщам към БИРЕНО УЧИЛИЩЕ – голяма моя страст, която обаче малко занемарих през последните няколко месеца (8). Но по-добре все някога, отколкото никога! Днес съм ви избрала 7 интересни бирени факта, които ще ви накарат да се чувствате по-умни, по-запознати или поне ще докарат някоя и друга усмивка. Да започваме!

1. Ксеносиликафобия е страх от празна бирена чаша

Аз със сигурност имам такова нещо! Питайте когото искате! Просто видът ме притеснява, става ми едно такова напрегнато и заставам на трънни докато не се появи новата бутилка. Тогава вече мирясвам.

2. Охлювите обожават бира

Šnek

Ами тук нямам кой знае какво да кажа освен, че винаги съм им била фен. Знаят си те какво да пият.

3. Жените са били главните потребители/пиячи на бира в Древен Египет

Имайки предвид, че египтяните са имали богиня, подчертавам бо-ги-ня на бирата, и са смятали, че пивото има редица полезни свойства /което си е вярно/, си звучи направо логично.


4.Католическите свещенници и бирата


Католическите свещенници и монаси започват да усвояват изкуството на направата на бира в Средновековието, като много от тези манастири – пивоварни продължават да функционират и днес, като произвеждат едни от най-скъпите бири в света. Следващата ми екскурзия бързо ми се избистря в главата.


5. Майкъл Джаксън – Ловецът на бира

Без майтап, британски учен посветил живота си да изучава и популяризира стари бири. Прякорът му идва от ентусиазмът и любовта му към бирата. Освен това си е бил доста успешен и награждаван учен.

6. Най-силната бира в света е Snake Venom на шотландската пивоварна Brewmeister.

Тя съдържа 67,5% алкохол! Честно казано не е алкохолът нещото, заради което харесвам бирата, но това бих го опитала. Ей, така, да се пробва!


7. Книгата за световни рекорди на Гинес

е създадена от Хю Бийвър, директор в пивоварната на Гинес. Не е просто съвпадение. Човекът просто е търсил начин за укротяване на спороветв, които неумуверно настъпват в кръчмата след няколко Гинеса.

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code