Loading

wait a moment

Sex Education Ревю | НЕКА СИ ГОВОРИМ ЗА СЕРИАЛИ | WELCOME TO MY MIND

Няколко пъти вече споменавам Sex Education, абе, общо взето под път и над път, затова нека седна като хората и направя едно прилично тв ревю. Няма кой знае каква история покрай това как реших да го гледам – трейлърът ми попадна, не ме впечатли много, но след седмица-две ми се прииска да започна ново сериалче, което да е малко извън обичайните ми любимци /разбирайте фентъзи/ и ето ни тук.

ИСТОРИЯТА:

Отис е сексуално фрустриран младеж, а майка му, която е секс терапевт и е плашещо открита към всички сексуални теми, хич не му улеснява живота. Отис си е типичен аутсайдер до момента, в който наперената Мейв не го убеждава да започнат секс терапевтична клиника – тя ще движи бизнеса, а той ще използва всичко научено от майка си в консултациите. А недостиг на клиенти няма – все пак говорим за съзряващи тийнейджъри, а в тази възраст, да си признаем, сексът може да е доста объркващо нещо.

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:

Сериалчето е страшно свежо. Допадна ми забавният подход, както и фактът, че въпреки комедийния елемент, сериалът успява да отдели сериозно внимание и на теми като сексуалната идентичност, дискриминацията, аборта и насилието без да раздава мнения или да насажда позиции.

Главните герои са добре представени и успяват да те накарат да влезнеш в техния филм. Историята сама по себе си не е нещо ново, даже напротив, но пък е разказана по малко по-модерен, цветен и интересен начин.

Имайки предвид темата, има доста нудистки сцени, така че може би е добре да сложим едно възрастово ограничение. И все пак идеята на сериала е, че тийнейджърите често са сексуално активни доста преди заветните 18 години и е добре да бъдат образовани както за физическите, така и за емоционалните аспекти на секса.

Интересното е, че посмъртно не можеш да кажеш в какъв точно период се развива действието – сега, през 60-те или през 80-те. И както се оказа, това е абсолютно нарочно. Всички имат социалните медии (както си му е редът), но в същото време модата и цветовете на самите кадри крещят 60-те, а музиката – рок и поп от 80-те.

Освен това въпреки че продукцията е британска и действието се развива някъде в англосаксонските планини, има доста американски елементи – училищната система, спортовете и дори някои фрази. И това се оказа нарочно. Въобще сериалът e смесица от толкова много неща така, че да може да привлече колкото се може повече хора, които да се чувстват удобно с него.

Общо взето, екипът на сериала си е свършил работата.

ЛЮБИМИ ГЕРОИ:

Ерик и Адам (Адам е като копие на Лоугън от Вероника Марс, ако Лоугън нямаше никакво чувство за хумор)

ОЦЕНКА:

8

Вие успяхте ли да влезете в манията SEX EDUCATION?

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code