Loading

wait a moment

The Umbrella Academy Ревю | НЕКА СИ ГОВОРИМ ЗА СЕРИАЛИ | WELCOME TO MY MIND

КОМИКСИТЕ НИ ЗАЛИВАТ ОТВСЯКЪДЕ, ХОРА! То не са филми, то не са сериали! И в това море от различни истории за супергерои  The Umbrella Academy някак си се откроява. Може би защото е малко по-различен сериал за супер герои, който дори не може да се впише само в един точно определен жанр. А, може би просто е толкова абсурден, че чак е брилянтен. Кой знае. Но се питате се, за какво иде реч?

ИСТОРИЯ:

В една алтернативна вселена, през средата на 20ти век 43 бебета се раждат по едно и също време, направо цепят секундата на 12-тия час. Чудното е, че майките им не са били бременни, когато са се събудили тази сутрин. Сър Реджиналд Хардгрийвс, екстцентричен милионер, успява да осинови 7 от тези специални деца и сформира едно странно, разклатено и проблемно семейство от супер герои – Академия Чадър или The Umbrella Academy. Ииии, прескачаме напред 17 години и намираме странните герои в тотално различни ситуации, а ние сме оставени да се чудим как са стигнали дотам – един на Луната, един наркоман, един отмъстител, една отритната музикантка, една проблемна актриса, един безследно изчезнал и един умрял.

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:

Да ви кажа честно, в момента съм обсебена с този сериал. Първо, гледах го веднага след като излезна. Просто след трейлъра останах много любопитна и прекарах два дена изцяло погълната от него.

Второ, актьорският състав е толкова цветен: имаме Робърт Шиан (Misfits, The Mortal Instruments), Том Хопър (Black Sails, Game of Thrones), Елън Пейдж (не ми е много ясна), Мери Джей Блайдж (да, музикалната легенда!), Кейт Уолш (Grey’s Anatomy, Private Practice) както и нови звезди на хоризонта.

И трето музиката е странна комбинация от рок, поп и какво ли не друго, но се вписва идеално. Да не говорим, че в момента в главата ми звучи само Hazy Shade of Winter, написана и изпълнявана от самия Джерард Уей специално за саунтрака на сериала.

Хареса ми фактът, че не можеш да поставиш The Umbrella Academy в точно определена категория. Няма много общо с останалите сериали за супер герои, няма много общо с трилърите, или пък с комедиите, но е сериал за супер герои, с доста кървави моменти и в същото време е страшно чалнат и забавен.

The Umbrella Academy

Освен това от самото начало се нареждат мистерия след мистерия – какво станало в деня, в които са се родили, как са израстнали, какво се е случило на всеки един от тях и кой всъщност е Реджиналд Хардгрийвс. И лека по-лека получаваме отговори. Е, не всички. Трябва да остане нещо и за следващите сезони.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ:

Сериалът е базиран на комикса със същото име, създаден от Джерард Уей – вокалистът на рок групата My Chemical Romance.

Легендата Мери Джей Блайдж има доста постоянна роля в сериала като наемен убиец, работещ за мистериозното бюро на времето.

Семейството на супер героите включва говореща интелигентна маймуна и детегледачка робот.

ЛЮБИМИ ГЕРОИ:

Честно казано всички са страшно интересни, не мога да избера дори един. Е, добре, де, може би Клаус. Но наистина всички са интересни и заплетени образи.

ОЦЕНКА:

8

Има някои малки минусчета що се отнася до актьорската игра на по-новите на актьорската сцена имена. Освен това има един елемент, който много ме дразни в сериалите и той е лека несвързаност или по-скоро несъответствие между отношенията на героите в отделните епизоди. Ако гледате, може би ще разберете за какво говоря.

Говори се, че сериалът е най-успешната продукция на Netflix за 2019 до момента (е, още сме Февруари, но все пак), и то имайки предвид, че тази година те пуснаха още Sex Education и Russion Doll. Спокойно и за тях ще си говорим.

Аз, разбира се, дълбоко го препоръчвам – има мистерия, има много смях, много ефекти, пътуване във времето и говореща маймуна!

Няма нужда от повече думи!

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code