Loading

wait a moment

Killing Eve / Убивайки Ийв | НЕКА СИ ГОВОРИМ ЗА СЕРИАЛИ | WELCOME TO MY MIND

Здравейте, ДРАКОНИ и добре дошли в моето малко, приятно и странно кътче от света. Днес е време да си говорим отново за сериали и то не за кой да е, а за Killing Eve или Убивайки Йив. Сериалът започна да се излъчва преди година, но аз поизчаках малко шумът и патардията да утихнат и го започнах едва преди 2 месеца. Доста различен е и затова реших, че едно ревю ще е умесно.

ИСТОРИЯТА:

Йив е служител на МИ6 и нейният привидно скучен живот започва да става все по-интересен след като тя забелязва няколко убийства по цяла Европа, които смята, че са извършени от една и съща жена. Но коя? Защо? Къде ще е следващото? Никой не знае. Освен може би Каролин, новият й шеф.

В същото време Виланел /както я нарича Йив/ се чуди как да разнообрази живота си. Все пак за нея убийството си е нещо като изкуство, но започва да й става все по-скучно. Докато не разбира, че Йив е новият й суперфен. Играта на котка и мишка започва само, че не е много ясно кой е котката и кой – мишката.

МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:

Отначало ме грабна, защото беше малко по-разчупен, малко по-различен и малко по-… абе просто малко по- . Сандра О ми е любимка и тук ролята й се отличава от тази на Кристина, която е завинаги запечатана в ума ми, защото е култова. Има малко хъс като Кристина, но е малко по-позитен персонаж и не толкова арогантен. Йив е забавна, умна и доста дръзка, което си добра рецепта за главна женска роля.

Виланел пък е странна. Не, по-точно е чалната. Много. Не ме заинтригува от самото начало, но после определено й станах фен, защото ми е една такава непредсказуема, а на мен ми хареса най-сетне някой сериал от този тип да ме изненада. Иначе, знаем си, криминалните сериали си имат сценарии, които всички до един следват. Ако пък се опитват да се отдалечат, пак влизат в клише, защото всички вече искат да са различни, но за съжаление пак си заприличват въпреки или пък точно заради стремежа си да изпъкнат.

Но при Killing Eve/Убивайки Йив им се е получило. Има доза познатост, но има и доста изненадващи моменти, които да те хвърлят в безмълвие. Ето, например, Йив, ако следваме клишетата, трябва да е силна, непоколебима, bad ass, kick ass агентка, но не е. Напротив – уплашена, отчаяна, сбъркана колко си искаш. Виланел пък винаги ми изглежда все едно аха! ще се появи малко човечност в нея или нещо подобно на състрадание. И точно в този момент тя ще вземе да забие ножа в гръкляна на някой старец пред очите на 2 годишно, например.

В общи линии, бих казала, че сериалът има някои малки недостатъци, но определено заслужава внимание.

ОЦЕНКА:

8 / 10

Бихте ли го гледали сега?

Did you enjoy this article?
Signup today and receive free updates straight in your inbox. We will never share or sell your email address.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Google Analytics Facebook pixel code